Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Κόμης Δράκουλα;

O Βλαντ Γ΄Τσέπες, ήταν ένας προικισμένος νέος της εποχής του. Ήταν πρίγκιπας της Βλαχίας. πατέρας του ήταν ο Βλαντ Β΄Ντρακούλ, κυβερνήτης της Βλαχίας. Τις πρώτες του γνώσεις τις πήρε από την μητέρα του Σνεάζνα, πριγκίπισσα της Μολδαβίας. Ωστόσο τις ουσιαστικές του γνώσεις τις διδάχθηκε από το 1436, οπότε και διδάχθηκε την τέχνη του πολέμου και της ειρήνης. Το 1444 φυλακίσθηκε από τον Οθωμανό Σουλτάνο Μουράτ Β, μαζί με τον αδελφό του Ράντου.
Τα 4 χρόνια που παρέμεινε εκεί έμαθε Τουρκικά και απέκτησε εξαιρετική στρατιωτική εκπαίδευση. παρ΄όλα αυτά κάποια γεγονότα σημάδεψαν τα παιδικά χρόνια του και συντέλεσαν στη διαμόρφωση ενός υπερδιαστραμένου χαρακτήρα. τα γεγονότα αυτά ήταν, πρώτον, η εκτέλεση της οικογένειας του από τους Ούγγρους και δεύτερον, ο επανειλημμένος βιασμός του αδερφού του Ράντου από το Σουλτάνο Μουράτ Β΄.
Τα γεγονότα αυτά γιγάντωσαν το μίσος του ενάντια κάθε αλλόδοξου και θέλησε να εκδικηθεί για αυτά. Το μίσος αυτό το πλήρωσαν με το αίμα τους χιλιάδες αθώοι. Το έμβλημα του ήταν ένας δράκος κρεμασμένος από ένα σταυρό. το τίτλο Ντρακούλ τον κληρωνόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ιππότης του τάγματος των δράκων.
Το 1461 ο Βλαντ αρνήθηκε να πληρώσει φόρο τιμής στον Οθωμανό Σουλτάνο, το γεγονός αυτό συντέλεσε στο τέλος της Βασιλείας του. Ο σουλτάνος Μεχμέτ Β΄ ( ο πορθητής) εισέβαλε στο πριγκιπάτο του στης 17 Ιουνίου του 1462 με 30 χιλιάδες άνδρες. Ο Βλαντ αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στο Θρόνο. Ωστόσο το 1476 σκοτώθηκε από τους Βογιάρους. Στην ιστορία έμεινε με το τίτλο Βλαντ ο Ανασκωλοπιστής ή Κόμης Δράκουλας, που σημαίνει γιος του δράκου. το 1897, ο Μπραμ Στόκερ, εμπνεύστηκε από τον Βλαντ Γ΄Τσέπες τον αιμοδιψή χαρακτήρα "Δράκουλα".